Hoe ga je als werknemer om met seksueel grensoverschrijdend gedrag?

Weet jij wat de normen en grenzen zijn op jouw werk? Wordt er weleens over gesproken? Het kan best moeilijk of eng zijn om dat met collega’s te bespreken. Maar het is wél belangrijk. Zo kunnen we seksueel grensoverschrijdend gedrag voorkomen. En kan iedereen met plezier naar het werk. Je vindt hier hoe jij daar aan kunt bijdragen. 

Logo Met elkaar trekken we de grens

Gesprekstips voor op werk

Hoe begin je het gesprek op werk? En hoe zorg je dat het een fijn gesprek is? Deze tips helpen je daarbij.

Zoek je extra tips? De web-app ‘Grenzen op het werk’ van Movisie helpt je bij het herkennen en bespreken van seksueel grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer. Op deze pagina vind je algemene tips om ook in andere situaties seksueel grensoverschrijdend gedrag bespreekbaar te maken.

Als het toch misgaat

Maak je seksueel grensoverschrijdend gedrag mee op de werkvloer? Of zie je dat het iemand anders overkomt? Dan kun je terecht op de volgende plekken. Bekijk wat jou kan helpen.

Hoe steun je een collega?

Heeft een collega last van seksueel grensoverschrijdend gedrag? En zie jij dat? Dan ben je een ‘omstander’. Jouw steun kan jouw collega helpen. Bijvoorbeeld door goed te luisteren en de collega niet de schuld te geven. Op deze pagina vind je tips hoe je iemand in je omgeving steunt. Wil je weten wat je nog meer kan doen als omstander? De FNV geeft trainingen speciaal voor omstanders.